Foto referent
“Ik wil hier nooit meer weg”

Mevrouw Ozlukafa is een bijzondere bewoonster van het Max-Huis. Ook al kan ze zich nauwelijks zelf bewegen en niet spreken, toch heeft ze haar eigen regie. Door middel van haar visuele communicatiemiddel kan ze niet alleen non-verbaal, maar ook verbaal aangeven wat ze wil. Richting de mensen van Max-Huis, maar ook naar alle andere disciplines.

Na een lange tijd logee te zijn geweest in het Max-Huis kwam mevrouw Ozlukafa er permanent wonen. Om de mantelzorg te ontlasten was ze er al in het weekend en tijdens de vakantieperioden. Dat beviel zo goed, dat ze - ook vanwege haar lichamelijke achteruitgang - hier graag permanent zou willen wonen. Eind 2012 werd dat werkelijkheid.

Vanwege de fysieke beperkingen van mevrouw Ozlukafa wordt er alles aan gedaan om haar kleine wensen mogelijk te maken. Zo ondergaat ze met enige regelmaat een beautybehandeling, door het gespecialiseerde personeel van MaxZorg. Genieten is dat. Ze voelt zich op en tot vrouw tussen al het vrouwelijke personeel en er wordt samen heel wat afgelachen. Ook gaat ze iedere week twee keer op stap, meestal naar de markt in Oss, waar ze kennissen van vroeger tegenkomt.