Makelaars en woningcorporaties

De wereldwijde financieel-economische crisis laat geen enkele branche ongemoeid en trekken ook op de vastgoedbranche een zware wissel. Veel woningen en kantoren staan momenteel langdurig leeg. Maar ook cultureel erfgoed, zoals kerken of kloosters, dreigt voor toekomstige generaties verloren te gaan omdat er geen nieuwe bestemming voor is.

Veel van dit vastgoed zou een duurzame herbestemming kunnen krijgen door het geschikt te maken voor de vestiging van een Max-Huis. Dat kan betrekkelijk snel en eenvoudig met een aantal aanpassingen, zoals een traplift of extra wasgelegenheid, worden gerealiseerd. Het pand blijft dan behouden, het wordt onderhouden en leegstand en sloop worden voorkomen.

Makelaars en woningcorporaties hebben een goed beeld van de leegstand en weten welke panden in aanmerking zouden komen voor het realiseren van een Max-Huis. Juist omdat een wooneenheid volgens de nieuwe wetgeving uit vijf of meer bewoners moet bestaan, zijn de grotere panden bij uitstek geschikt als basis voor kleinschalige woonvormen.